Safety Chat - Wanneer praten over veiligheid op de werkplek

chat

Safety Chat - Wanneer praten over veiligheid op de werkplek

Safety Chat - Wanneer praten over veiligheid op de werkplek

safety chat

Safety chat is meestal een gezellig samenzijn na het werk, bedoeld om werknemers te informeren over veiligheidsgerelateerde zaken die ze op het werk kunnen tegenkomen. Het probleem is echter dat veiligheidskletsen vaak gepaard gaat met misverstanden, valse rapporten en onnodig politiek gekibbel - vooral als de veiligheidskwestie in kwestie betrekking heeft op zoiets gevoeligs als geweld op de werkplek. Het is van vitaal belang dat een veiligheidschat op de werkplek beschaafd en vriendelijk blijft, zelfs als werknemers het niet eens zijn met of zich niet op hun gemak voelen bij het praten over bepaalde onderwerpen. Lees hier hoe:

Uitschakelen (lees het hele artikel hier): Hoewel veel websites hun chatinstellingen automatisch aanpassen naar een informele toon wanneer je lid wordt, moeten deze chats toch relatief veilig blijven. Om veilig te kunnen chatten, moet u met uw team praten over mogelijke veiligheidsproblemen die u tegenkomt. Haal de chatlogs van je collegas tevoorschijn, vraag om specifieke details, en laat iedereen nadenken over hoe hun acties van invloed kunnen zijn op de organisatie. Immers, als u als accountant plotseling hoort over de mogelijkheid van geweld op uw werkplek, is de kans groot dat u uw kop in het zand steekt en een aantal belangrijke signalen mist. Als u de chatlogs van uw collegas niet tevoorschijn haalt, mist u misschien belangrijk bewijs dat uw zaak kan helpen.

Zeg dingen als: "Ik heb hier iets over gehoord op kantoor, maar ik voel me niet echt gekwalificeerd om er iets over te zeggen. Wilt u me even bellen?" In plaats van te reageren met een grapje of een status, zeg je dat je ze terugbelt met informatie waarvan ze misschien niet op de hoogte waren. Het is verbazingwekkend hoeveel veiliger werknemers zijn als u hen gewoon de vrije hand geeft in het communiceren van veiligheidszorgen, en het bespaart op de lange termijn een hoop tijd. Houd veiligheidschat in je achterhoofd, maar gebruik het vaker als je weet dat er een echt veiligheidsprobleem is.

Tags
Populair
img
Hoe kun je een veiligheidscontactnummer op je mobiele telefoon zien?
img
Safety Chat - De meest effectieve manier om advies te geven over veiligheid
img
Tips voor zakenreizen: Can You Find a Contact Us That Has a Safety Number?
img
cruelty-free beautycase
img
Lees meer over de Safety Chat op internet
Trending